עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • ראשון  כ' ניסן התשפ"ד  28.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

תאונת עבודה – מה עושים כדי לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לנפגע עבודה?


תמונת נושא עבור תאונת עבודה – מה עושים כדי לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לנפגע עבודה?

עודכן לאחרונה ב־09:24, 09 ביוני 2023.

כל עובד (שכיר או עצמאי) המשלם דמי ביטוח לאומי, מבוטח בין היתר מפני "פגיעה מעבודה", וזכאי למגוון רחב של זכויות במקרה של פגיעה מסוג זה.


מי נחשב לנפגע עבודה?

הדין מכיר במספר סוגים של פגיעות מעבודה המזכות בתגמולים מהביטוח הלאומי:

תאונת עבודה – תאונה שאירעה לעובד במסגרת העבודה ובעקבותיה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה הביתה, ולדוגמה, תאונת דרכים, תקיפה מינית, הידבקות בקורונה ועוד.

מחלת מקצוע – תקנות הביטוח הלאומי מפרטות סוגים שונים של מחלות שיכולות להיחשב לפגיעות מעבודה כאשר הן נובעות מעבודת הנפגע, ולמשל, הרעלה הנגרמת לאדם שעבודתו מחייבת חשיפה לחומרים רעילים, נזק לאוזן הפנימית בעבודה הכרוכה בחשיפה ממושכת לרעש גבוה, או מחלות קרינה לעובדי רנטגן.

מיקרו-טראומה – פגיעה שאיננה נכללת ברשימה הסגורה של מחלות המקצוע, אך נגרמה לעובד עקב פעולות זהות, חזרתיות ומתמשכות שהוא נדרש לבצע באזור גוף ספציפי במסגרת עבודתו, כך שכל אחת מפעולות אלה גרמה לו לנזק מזערי בלבד, אך ההצטברות שלהן גרמה לפגיעה משמעותית. מיקרו-טראומה תוכר, לדוגמה, בעבודות הדורשות עמידה ממושכת, הרמת משאות כבדים וכדומה.


התקשרו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני והערכת סיכוי:
03-7765017

01

קבלו ייעוץ ראשוני והערכת סיכוי בשיחת טלפון

02

התקדמו לפגישת ייעוץ

03

הגישו תביעה למימוש מלוא זכויותיכם


    פנו אלינו במייל ונחזור אליכם בשעה הנוחה לכם:

    פנו אלינו במייל ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

    ניתן לפנות אלינו גם בוואטסאפ:

    לחצו לפניה בוואטסאפ


    לקבלת מידע נוסף מעורך דין תאונות עבודה לחצו על הלינק הבא:
    עורך דין תאונות עבודה


    מהן זכויותיו של נפגע עבודה?

    טיפול רפואי – נפגע עבודה זכאי לטיפול רפואי ללא השתתפות עצמית, ככל שהוא נדרש לכך לשם החלמה מהפגיעה או לשיקום. בין השאר, זכאי נפגע עבודה למימון עבור פינוי באמבולנס ביום הפגיעה, אשפוזים, בדיקות, תרופות, ניתוחים ואביזרים רפואיים. ככלל, הטיפולים המגיעים לנפגע הם טיפולים שמעניקות קופות החולים בלבד, לפי הסכם שיש בינן ובין הביטוח הלאומי, אך במקרים חריגים יינתן מימון גם עבור טיפולים פרטיים, כגון עבור עזרה ראשונה ודחופה, טיפולי שיניים או טיפולים שקופת החולים הסכימה מראש לממן.

    על מנת לקבל טיפול רפואי חינמי עבור פגיעה מעבודה או החזר עבור הוצאות טיפולים רפואיים, יש לפנות למחלקה המטפלת בנושא זה בכל קופת חולים, שהחלטותיה ניתנות לערעור בביטוח הלאומי.

    דמי פגיעה – בשלב הראשון שלאחר הפגיעה, זכאי נפגע עבודה לפיצויים זמניים עבור הפגיעה ביכולתו לעבוד ולהתפרנס. דמי הפגיעה ניתנים לתקופה קצרה של עד 13 שבועות, וכל זמן שהנפגע איננו עובד או עובד באופן חלקי בלבד. התשלום ליום עומד על 75% מהשכר היומי של הנפגע בתקופה הקודמת לפגיעה, והוא משולם החל מהיום שלאחר יום הפגיעה (או החל מהיום השלישי שלאחר מכן, אם העובד חזר לעבודה בתוך פחות מ-12 ימים).
    על מנת לקבל דמי פגיעה, יש להגיש בהקדם, ולכל היותר בתוך שנה, תביעה לביטוח הלאומי, בצירוף מסמכים מחדר המיון או מקופת החולים אליו הגיע הנפגע לטיפול מיד אחרי הפגיעה, וכן מסמכים המעידים על משכורתו לפני התאונה. על החלטה לדחות את התביעה ניתן להגיש בקשה לבחינה מחודשת לוועדת התביעות שבביטוח הלאומי.

    גמלת נכות מעבודה – נפגע שאושרו לו דמי פגיעה, אך נכותו איננה מאפשרת לו לחזור לעבודה גם לאחר 13 שבועות, זכאי לקבל גמלת נכות מעבודה, כל עוד הוא עדיין סובל מנכות המקשה עליו להתפרנס. ככל שמדובר בנכות קבועה של 20% ומעלה או בנכות זמנית של 9% ויותר – תינתן הגמלה בדרך של קצבה חודשית, ואילו עבור נכות קבועה הנמוכה מ-20% יינתן לנפגע מענק חד-פעמי.
    על מנת לקבל גמלת נכות מעבודה, צריך הנפגע להגיש לביטוח הלאומי תביעה, בתוך שנה מהמועד שבו הכיר הביטוח הלאומי בפגיעה שנגרמה לו כפגיעה מעבודה. התביעה תיבחן על-ידי ועדה רפואית, שגם תזמין את הנפגע להתייצב לפניה, תבדוק אותו בהתאם לצורך ותקבע מהם אחוזי הנכות שלו (אם בכלל) בעקבות התאונה. על החלטת הוועדה אפשר לערור לוועדה רפואית לעררים היושבת בביטוח הלאומי.

    שיקום מקצועי – נפגע מעבודה הסובל מ-10% נכות ויותר, ואיננו יכול לחזור לעבודתו הקודמת או לעבודה אחרת המתאימה לניסיון וליכולות שצבר לפני הפגיעה, זכאי לסיוע בשיקום מקצועי על מנת שיוכל להתפרנס מעבודה אחרת. בתוך כך, הביטוח הלאומי בונה לנפגע העבודה תכנית שיקום מקצועית המתאימה לו, ויכולה לכלול תכניות הכשרה, סדנאות, לימודים אקדמיים וכן סיוע נלווה כגון השתתפות בשכר דירה, בציוד לימודי, בשיעורי עזר, או בהתאמות הנדרשות עקב נכות הנפגע (תרגום לשפת הסימנים וכדומה).

    חשוב לדעת כי על מרבית החלטות הביטוח הלאומי בענייני פגיעה מעבודה ניתן גם להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה.


    מתקשים לחזור למעגל העבודה עקב תאונת עבודה?
    מעוניינים לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתאונות עבודה?

    פנו אלינו לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורך דין תאונות עבודה מקצועי ובעל ניסיון.
    קבלו מידע מלא בנוגע לייעוץ משפטי מעורך דין לתאונות עבודה בלינק הבא:
    עורך דין לתאונות עבודה


    עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


    עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תאונות עבודה.


    עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".


    משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות אובדן כושר עבודה. 



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)