עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שבת  י"ט ניסן התשפ"ד  27.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

כיצד מגישים תביעה לקרן הפנסיה בשל אובדן כושר עבודה?


תמונת נושא עבור כיצד מגישים תביעה לקרן הפנסיה בשל אובדן כושר עבודה?

עודכן לאחרונה ב־07:16, 02 באוקטובר 2023.

תביעת אובדן כושר עבודה נגד קרן הפנסיה

קרן פנסיה היא אפיק לחיסכון פנסיוני, באמצעותו יכול עובד לקיים את החובה לבצע הפרשות חודשיות ממשכורתו לחיסכון פנסיוני. הרכיב המוכר ביותר של קרנות הפנסיה מיועד לשמש את העובד-העמית לאחר שיגיע לגיל הפרישה ויפסיק לעבוד, אך לצדו כוללות קרנות הפנסיה רכיבים נוספים. הרכיב בו נדון במאמר זה הוא ביטוח מפני אובדן כושר עבודה, אשר מטרתו לבטח את העמית אם לפני פרישתו לפנסיה, הוא יסבול מנכות אשר תפגע ביכולתו לעבוד ולהרוויח שכר מספק למחייתו.


ההליכים הנדרשים להגשת תביעת אובדן כושר עבודה נגד קרן הפנסיה

ההליך לקבלת פיצויים בגין אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה מעט שונה מהליך התביעה הנוהג בביטוחים פרטיים, ובמסגרתו עליכם להקפיד על השלבים הבאים:

  1. בדיקות מקדימות – קראו היטב את תקנון קרן הפנסיה וודאו כי אתם עומדים בכל תנאי הזכאות לקבלת פיצויים בגין אובדן כושר עבודה. בתוך כך, לדוגמה, יש לוודא כי הפרשתם כספים לקרן הפנסיה באופן חודשי וקבוע, כי הנכות ממנה אתם סובלים משפיעה על כושר העבודה שלכם במשך תקופה העולה על 90 ימים ("תקופת ההמתנה") וכי נכות זו איננה נובעת ממצב רפואי ממנו סבלתם לפני ההצטרפות לקרן הפנסיה (אלא אם אתם עמיתים בקרן 5 שנים לפחות, שאז תהיו מכוסים מפני כל פגיעה בכושר העבודה).
  2. מסמכים – אספו ורכזו את כל המסמכים הרפואיים הקשורים לנכות הפוגעת בכושר העבודה שלכם, לרבות חוות דעת רפואיות, סיכומי ביקור אצל רופאים, סיכומי אשפוז, מרשמים והפניות לבדיקות. כמו כן, תעדו כל מידע הנוגע לפגיעה ביכולתכם לעבוד באותו האופן שבו עבדתם לפני הנכות, כאשר ההוכחה הטובה ביותר לכך היא תלושי המשכורת שקיבלתם לפני הנכות ואחריה.
  3. התיישנות – ודאו כי תביעתכם לא התיישנה, ובמילים אחרות, כי לא חלפו שלוש שנים ממועד האירוע שממנו נובעת הנכות.
  4. הגשת תביעה – הגישו לקרן הפנסיה תביעת ביטוח, באמצעות טופס תביעה הנמצא באתר האינטרנט של הקרן. חשוב למלא את הטופס באופן מסודר ומדויק, על מנת שתביעתכם לא תידחה רק בשל חוסר תשומת לב או רשלנות רגעית.
  5. צרופות לתביעה – צרפו לטופס התביעה את כל המסמכים הרפואיים הנדרשים על מנת להוכיח את הנכות ממנה אתם סובלים, וכן את כל המסמכים המוכיחים את הנזק שהסבה הנכות לכושר העבודה שלכם. בנוסף, יש לצרף לטופס התביעה גם מסמך ויתור על סודיות רפואית, אשר יאפשר לקרן הפנסיה לפנות לבתי חולים, למוסדות רפואיים ולרופאים אשר טיפלו בכם, ולקבל מהם מידע על מצבכם הרפואי.
  6. אישור קבלה והשלמת מסמכים – ודאו כי בתוך 5 ימים ממועד הגשת התביעה, קיבלתם אישור מקרן הפנסיה על קבלת התביעה. ככל שהקרן הודיעה לכם על מידע או מסמכים חסרים – הקפידו להשיב לפנייתה ולשלוח לה כל מידע שביקשה ורלוונטי לבדיקת התביעה.
  7. רופא הקרן – לאחר הגשת התביעה והשלמת המסמכים החסרים, תביעתכם תועבר לבדיקתו של "רופא הקרן" – שהוא רופא הפועל מטעמה של קרן הפנסיה ואמון על בדיקת תביעות המערבות היבטים רפואיים. הרופא יבדוק את התביעה ולעתים גם יזמן אתכם לבדיקות רפואיות. לאחר מכן, יחליט הרופא אם אתם אכן סובלים מנכות כלשהי, מהם אחוזי הנכות ותקופת הנכות, וכן יחליט בהיבטים רפואיים נוספים הקשורים לתביעה – כגון המועד בו אירעה הנכות, הקשר בינה ובין מצב רפואי שקדם להצטרפותכם לקרן הפנסיה ועוד. החלטת רופא הקרן תכלול נימוקים, על מנת שתוכלו לבחון אותה ולהשיג עליה במידת הצורך.
  8. ערעורים "פנימיים" – ככל שאינכם שבעי רצון מהחלטת רופא הקרן, אתם רשאים לערער עליה בפני ועדת רפואית של קרן הפנסיה, וכן זכותכם למנות לוועדה זו רופא מטעמכם, אשר שכרו ישולם על-ידי הקרן. גם החלטתה של הוועדה הרפואית איננה סוף פסוק, וניתן לערער עליה בפני ועדה רפואית לערעורים.
  9. בית הדין לעבודה – על החלטת הוועדה הרפואית לערעורים ניתן להשיג באמצעות הגשת תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. עם זאת, חשוב לדעת כי בית הדין לא יתערב בקביעות רפואיות של גורמי המקצוע בקרן הפנסיה, אלא ידון רק בטענות לפגמים משפטיים שנפלו בהחלטת הקרן, ולמשל, בטענות הנוגעות להתיישנות, לניגוד עניינים וכדומה

קבלת ייעוץ משפטי לצורך הגשת תביעת אובדן כושר עבודה נגד קרן פנסיה

מעוניינים לתבוע פיצויים בגין אובדן כושר השתכרות מקרן הפנסיה שלכם? אל תעשו זאת לבד. פנו בהקדם לעורך דין פנסיית נכות, לליווי ולסיוע לכל אורך הדרך.
לקבלת פרטים נוספים לחצו על הלינק הבא: עורך דין להגשת תביעת אובדן כושר עבודה נגד קרן פנסיה


 

עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעות אובדן כושר עבודה.


עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".


משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות אובדן כושר עבודה. 



קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

    רוצים לדבר איתנו?

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      סגירת חלון
      דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)