עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שבת  י"ט ניסן התשפ"ד  27.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

תביעת נזיקין – מה עושים כדי לקבל פיצויים על נזק גוף בתביעת נזיקין?


תמונת נושא עבור תביעת נזיקין – מה עושים כדי לקבל פיצויים על נזק גוף בתביעת נזיקין?

עודכן לאחרונה ב־09:21, 09 ביוני 2023.

קבלת פיצויים בתביעת נזיקין

אם נגרם לכם נזק גוף כתוצאה מתאונה, בור פתוח במדרכה, מפגע, נשיכת כלב וכדומה – אתם יכולים להגיש תביעת נזיקין נגד האחראי לנזק ולזכות בפיצויים כספיים. עילת התביעה המוכרת והרווחת ביותר בתחום דיני הנזיקין היא עוולת הרשלנות, ועליה נרחיב במאמר זה.

הכלל שלפיו פועל בית המשפט בכל תביעה כספית הוא "המוציא מחברו עליו הראיה", כלומר, תובע אשר מבקש לקבל כסף או נכס אחר מהנתבע, נדרש להוכיח שהוא אכן זכאי לכך.


כיצד מוכיחים רשלנות?

עוולת הרשלנות מורכבת מארבעה רכיבים:

חובת זהירות – התובע צריך להוכיח שהנתבע מקיים מולו אחריות מסוימת, המחייבת אותו להתנהל בזהירות, ובמילים אחרות, שלא מדובר במפגש אקראי לחלוטין בין שני גורמים שאינם חייבים זה לזה דבר. במסגרת חובת הזהירות, יש להראות שאנשים מסוגו של הנתבע יכולים וצריכים לקחת בחשבון שהתנהלותם תגרום נזק לאנשים מסוגו של התובע, וכן שהנתבע עצמו יכול וצריך היה לקחת זאת בחשבון ביחס לתובע הקונקרטי. כך למשל, בית המשפט קבע לא אחת שרופאים צריכים לצפות שטיפולים המבוצעים על-ידם יגרמו נזק למטופליהם, עירייה צריכה לצפות שתחזוקה לקויה של מדרכות תגרום נזק לתושביה וכדומה.

התרשלות – ככל שהתובע הוכיח שהנתבע היה מחויב לנהוג כלפיו בזהירות, עליו להוכיח גם שהנתבע הפר את חובתו זו והתנהג באופן שאדם סביר, עם המומחיות והידע שלו, לא היה מתנהג. לדוגמה, במקרה של רשלנות רפואית יש להוכיח שהרופא-הנתבע ביצע את הניתוח בצורה שרופא מנתח סביר לא היה מבצע. עם זאת, לא מצופה מרופא לשלוח את המטופל לכל בדיקה אפשרית או לנקוט באמצעי הזהירות היקרים ביותר כדי למנוע סיכונים נדירים ואיזוטריים, אלא אך לנהוג באופן "סביר" והגיוני כדי למנוע נזק.

נזק – על התובע להוכיח שנגרם לו נזק המצדיק מתן פיצויים, כאשר הנזקים שניתן לתבוע מתחלקים לשני סוגים: (א) נזקים ממוניים – נזקים שגרמו לתובע הפסדים כספיים ממשיים, כמו הוצאות עבור טיפולים רפואיים, פגיעה בפרנסה וכדומה; (ב) נזקים לא ממוניים – שהם נזקים לא מוחשיים וממשיים, כגון עוגמת נפש, קיצור תוחלת החיים, כאב וסבל ועוד.

קשר סיבתי – לא מספיק להוכיח שהנתבע התרשל ושלתובע נגרם נזק, אלא יש להראות גם את הקשר שבין שני רכיבים אלה, כלומר, שהתנהגותו הרשלנית של הנתבע היא אשר גרמה לנזק של התובע. בתוך כך, למשל, יכול הנתבע לטעון שהתובע סבל מאותם נזקי גוף עוד לפני הרשלנות או שאחריה התובע נקלע לתאונה אשר החמירה משמעותית את הנזק.


התקשרו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני והערכת סיכוי:
03-7765017

01

קבלו ייעוץ ראשוני והערכת סיכוי בשיחת טלפון

02

התקדמו לפגישת ייעוץ

03

הגישו תביעה למימוש מלוא זכויותיכם


    פנו אלינו במייל ונחזור אליכם בשעה הנוחה לכם:

    פנו אלינו במייל ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

    ניתן לפנות אלינו גם בוואטסאפ:

    לחצו לפניה בוואטסאפ


    לקבלת מידע נוסף מעורך דין תביעות נזיקין לחצו על הלינק הבא:
    עורך דין תביעות נזיקין


    האם בכל מקרה צריך התובע להוכיח רשלנות?

    פקודת הנזיקין קובעת מספר מקרים שבהם התובע איננו זה שצריך להוכיח את רשלנות הנתבע, אלא מספיק שיוכיח כי נגרם לו נזק, ואז ברירת המחדל תהיה שהנתבע התרשל, אלא אם הוא יצליח להוכיח אחרת. בין מקרים אלה ניתן למצוא נזק שנגרם כתוצאה מאש שהנתבע הדליק או מחיית בר שבבעלותו. כמו כן, נזק גוף שנגרם על-ידי כלב יחייב בכל מקרה את הבעלים שלו לפצות את הניזוק, גם אם הבעלים לא התרשל כלל בשמירה על הכלב.


    כיצד מגישים תביעת נזיקין?

    תביעת נזיקין מוגשת לבית המשפט נגד הגורם שאחראי לגרימת הנזק, ואם הוא מבוטח עבור נזקים מסוג זה – גם נגד חברת הביטוח שלו (למשל חברת הביטוח של בית החולים). לתביעה יש לצרף את כל המסמכים המוכיחים אותה, ואם התובע טוען שנגרמו לו נזקי גוף – עליו לצרף לתביעה חוות דעת רפואית, של מומחה לסוג הנזק שנגרם (אורתופד, פסיכיאטר, נוירולוג וכדומה), אשר מוכיחה כי הוא סובל מנכות כתוצאה מרשלנות הנתבע. במקרים מסוימים, ולמשל כאשר התובע אינו יכול לאפשר לעצמו לממן חוות דעת רפואית, ניתן לבקש שבית המשפט יפטור אותו מהגשת חוות הדעת וימנה מומחה מטעמו.


    מהי תקופת ההתיישנות של תביעת נזיקין?

    ככלל, רצוי להגיש תביעת נזיקין בהקדם האפשרי, כאשר כל המידע עוד טרי בזיכרונם של הצדדים ושל העדים הרלוונטיים. מעבר לכך, תביעת נזיקין מתיישנת בחלוף שבע שנים מהמועד שבו נגרם לתובע הנזק שבגינו מוגשת התביעה, או מהמועד שבו נודע לתובע על הנזק (לפי המאוחר). בכל מקרה, לא ניתן להגיש תביעה נזיקית לאחר 10 שנים מהיום שבו אירע הנזק. סוגיית ההתיישנות הינה מורכבת ויש לבדוק היטב את עובדות המקרה והמשמעות המשפטית הנגזרת מהן.


    סובלים מנזק גוף כתוצאה מרשלנות או מעוולה אחרת שבוצעה כלפיכם?
    מעוניינים להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתביעות נזיקין?

    פנו אלינו לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין תביעות נזיקין אשר ילווה וייצג אתכם נאמנה עד לקבלת הפיצויים המגיעים לכם.
    קבלו מידע מלא בנוגע לייעוץ משפטי של עורך דין לתביעות נזיקין בלינק הבא:
    עורך דין לתביעות נזיקין


    עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


    עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעות נזיקין.


    עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".


    משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות נזיקין. 



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)