עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שלישי  ט"ו ניסן התשפ"ד  23.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

כמיליון ש"ח לצעיר שקפץ קפיצת ראש בנחל הירדן ונפצע

Avatar photo
yanir@yhc-law.co.il · מאמר
20.09.2017, 07:21 · מדור תביעות נזיקין · נקרא 3,161 פעמים

תמונת נושא עבור כמיליון ש"ח לצעיר שקפץ קפיצת ראש בנחל הירדן ונפצע

עודכן לאחרונה ב־07:08, 05 בינואר 2018.

פיצויים מהמועצה ורשות הניקוז

בית המשפט השלום בחיפה קיבל לפני מספר שבועות את תביעתו של צעיר בגין  נזקים קשים שנגרמו לו לאחר שקפץ 'קפיצת ראש' בנהר הירדן בשטח טיילת השייך למועצה האזורית גלילי עליון. לאחר עיון מעמיק מצאה השופטת איילת הוך-טל כי יש להטיל את האחריות על המועצה.

במאי 2009, הגיע צעיר בן 17 עם חבריו לטיילת שביל בן עמי שבמועצה האזורית גליל עליון, כהרגלם שנים רבות. עם הגעתו מיד קפץ קפיצת ראש לנהר הירדן, אולם במהלכה קיבל מכה בראשו מקרקעית הנהר ונחבל בחוליות גבו.

הוא הועבר לקבלת טיפול רפואי בבית החולים זיו בצפת, שם נדרש לעבור מספר ניתוחים כתוצאה בפגיעה ברגל, בצוואר ובגפיים וכן נדרש לעבור בהמשך הליך שיקומי בבית לוינשטיין.

בתביעה שהגיש הצעיר לבית משפט השלום בחיפה כשלוש שנים לאחר התאונה, טען כי יש להשית את האחריות להתרחשות התאונה לפתחם של המדינה, "המועצה האזורית גליל עליון" ו"רשות הניקוז ונחלים כינרת" יחד ולחוד.


שלחו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לתביעת נזיקין:

    משרד ראשי: רח' ז'בוטינסקי 2 רמת גן | סניף חיפה: רח' סוקולוב 18 חיפה | סניף ירושלים: רח' רשב"א 15 ירושלים.


    לטענתו, אזור הפארק נחזה כמקום רחצה לכל  דבר ועניין, כאשר אנשים רבים רוחצים בו וקופצים למים. הנתבעות היו מודעות לכך אולם לא נקטו באמצעי הזהירות המינימליים הנדרשים. זאת אף שהותקנו בפארק שלטים עם הוראות ואיסורים שונים.

    לטענתו, נהר הירדן מוגדר כמקום רחצה על פי חוק, אף כי אינו מקום רחצה מוכרז. המדינה אחראית לשלום הרוחצים הן מתוקף היותה בעלת המקרקעין והן מתוקף אחריות משרד הפנים על פי חוק הסדרת מקומות רחצה. בנוסף, המועצה, בהיותה מקימת הפארק, אחראית על תחזוקת הפארק ועל שלום המבקרים בו. ורשות הניקוז אחראית כגוף המוסמך להכשיר את שטח נהר הירדן לצרכי נופש.

    הנתבעות סבורות כי דין התביעה כנגדם להידחות. לשיטתן, נסיבות התרחשות התאונה אינן כטענת התובע. אולם, אף אם תתקבל גרסתו לנסיבות ההתרחשות, אין בנסיבות אלה בכדי להשית את החבות לפתחן ואף היקף הנזק לו טוען התובע אינו סביר.  כאשר כל נתבעת בתורה ניסתה להתנער מאחריות.

    המועצה לא קבעה כללי בטיחות

    לאחר עיון מעמיק בתביעת הנזיקין שהוגשה, בעדויות הצדדים וראיותיהם קבעה השופט איילת הוך-טל כי יש לקבל את התביעה ולהטיל את האחריות לתאונה על המועצה האזורית  בלבד. לשיטתה הוכח כי המדינה אינה מחזיקה בשטח הפארק, וכי רשות הניקוז לא לקחה חלק בהקמת הפארק, אין לה חלק בתפעולו ואין לה סמכות לפעול מעשית להבטחת שלום הרוחצים בנהר הירדן.

    לעומת זאת המועצה היא הגוף האחראי על הפארק, זו שהכשירה אותו והיא זו שדאגה לתפעל  את הפארק, להציב בו פקחים ולמנוע את הגישה אליו מחוץ לשעות הפעילות.

    השופטת הסבירה כי מקום שלא מדובר במקום רחצה מוכרז, הרי שהסמכות לקבוע לגביו כללי בטיחות הינה סמכותה של  הרשות המוניציפאלית. אך זו לא פעלה כן.

    המועצה לא פעלה כנדרש למניעת קפיצות לנהר

    עולה כי מנהל מחלקת רישוי ופיקוח של המועצה אף הודה כי ראה אנשים קופצים לנהר בפארק מספר פעמים והוצגו מגוון של עדויות לפיהן הקפיצות באזור הפארק היו שכיחות למדי.

    בהתאם לכך נקבע כי די בכך שלמועצה, הייתה ידיעה על הרחצה בנהר באזור הפארק ועל מקרים של קפיצה לנהר, בכדי להטיל עליה חובת זהירות. אולם, על  אף הידיעה, כאשר ברור כי הקפיצות עלולות לגרום לפגיעה, איש מטעם המועצה לא פעל לעניין זה.

    יחד עם זאת השופטת מצאה כי אין זה סביר כי נער על סף בגירות לא יפעיל כלל מנגנוני שקול דעת והגנה בסיסיים ויבחר לבצע קפיצת ראש במקום בו הסכנה קיימת, ומשכך, קבעה כי יש להשית לפתחו אשם תורם משמעותי בשיעור 30%.

    תביעת הנזיקין התקבלה ונקבעה לתובע נכות רפואית צמיתה

    מכאן פנתה השופטת לבחון את שאלת היקף הנזק. ובהתאם לקביעת המומחה שמונה מטעמה, קבעה כי יש להעמיד את הנכות הרפואית הצמיתה של התובע על שיעור משוקלל של 48%. לבסוף בהתבסס על הנכות כאמור, העמידה את סך הפיצוי לתובע על סך 1,785,000 ש"ח, לאחר חישוב בין היתר של הוצאות רפואיות, אובדן כושר השתכרות לעבר ולעתיד וכאב וסבל.

    מסכום זה יש לנכות אשר תורם וכן תקבולים שהועברו לתובע מאת המוסד לביטוח לאומי ובסך הכל לאחר ניכויים, על המועצה לשלם סך של  867,000 ש"ח בתוספת הוצאות משפט בסך  15,000 ש"ח ושכ"ט עו"ד בסכום של  150,000 ש"ח.

    ת"א 42621-11-12 פלוני ואח' נ' מדינת ישראל ואח'

    עורך דין יניר הראל מתמחה בנזיקין ודיני ביטוח ומטפל בתביעות נגד גורמי נזק וחברות ביטוח. עו"ד יניר הראל וצוות המשרד מטפלים במלוא ההליכים הנדרשים לצורך מימוש זכויות נפגעים ומבוטחים לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף ורכוש. עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל. משרד עורכי דין יניר הראל ושות' מתמחה במימוש זכויות מבוטחים ונפגעי תאונות.



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)