עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שני  ח' אדר ב' התשפ"ד  18.03.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

7 עצות חשובות כדי להצליח בתביעת ביטוח סיעודי


תמונת נושא עבור 7 עצות חשובות כדי להצליח בתביעת ביטוח סיעודי

עודכן לאחרונה ב־08:59, 25 באוגוסט 2022.

התנאים לאישור תביעת ביטוח סיעודי

בתי המשפט והפיקוח על הביטוח קבעו הנחיות ותנאים אשר מחייבים את חברות הביטוח במסגרת הליכי הבירור של תביעות ביטוח סיעודי. באופן מצער, הנחיות ותנאים אלו אינם ידועים לכלל המבוטחים ומצב זה עלול לגרום לפגיעה בזכויותיהם. היכרות מקצועית עם הכללים והתנאים המחייבים לאישור תביעת ביטוח סיעודי יכולה לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה של התביעה. כך למשל, התנאי המחייב שבכל פעולת ADL (המבחן לקיומו של מצב סיעודי) – מספיק חוסר יכולת בשיעור של 50% בביצוע הפעולה (לפי חוזר הפיקוח על הביטוח משנת 2013) ובדומה קיימים תנאים נוספים בנושאים שונים.


חשוב לצרף מסמכים רפואיים וקבלות בגין הוצאות סיעודיות

חשוב לצרף את מלוא המסמכים הרפואיים הרלוונטיים והקבלות בגין הוצאות הסיעוד וזאת על מנת לתמוך בתביעת הסיעוד. כדי להגיש תביעה, יהיה עליכם להוכיח כי מצבכם הפך לסיעודי ולשם כך תידרשו להציג מסמכים רפואיים התומכים בטענותיכם ורצוי גם להסתייע בחוו"ד רפואית המאשרת את מצבכם הסיעודי.
כמו כן, יש לדעת כי חברות הביטוח לרוב אינן מסתפקות במסמכים הרפואיים אותם מסרתם ודורשות לרוב להיבדק על ידי מומחה רפואי מטעמן על מנת לקבוע האם מדובר במצב סיעודי.


מעוניינים לממש את זכויותיכם? קבלו ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

    ניתן לפנות אלינו גם בוואטסאפ:

    לחצו לפניה בוואטסאפ


    תביעות ביטוח סיעודי ראשי: עורך דין תביעת ביטוח סיעודי


    שמרו על גישה עניינית

    נכון שעל פי הסטטיסטיקות, תביעותיהם של מבוטחים סיעודיים רבים נדחות, אבל אם מראש תסתכלו על חצי הכוס המלאה, הרי שאין שום סיבה שדווקא התביעה שלכם היא זו שתידחה ולכן כדאי לשמור על גישה עניינית. מעבר לכך, וכפי שנראה בהמשך, גם כשחברת הביטוח דוחה את תביעת הסיעוד המוגשת אליה, קיימות אפשרויות משפטיות שונות למימוש זכויותיכם.
    פעמים רבות חברות ביטוח פועלות בשיטה, מצערת, לפיה קודם הן דוחות את התביעה, מנימוקיהן, ולאחר מכן, משלמות את תגמולי הביטוח במסגרת משא ומתן משפטי.


    אל תוותרו על המגיע לכם, יש מה לעשות!

    אם עשיתם את המירב כדי להגיש תביעה מפורטת בהתאם להנחיות חברת הביטוח ובכל זאת דחו את התביעה שלכם – אל תוותרו על המגיע לכם כי יש בהחלט מה לעשות בענין! הנתונים מצביעים על כך שמבוטחים רבים שנענים בשלילה ויוצאים למאבק משפטי בחברת הביטוח מקבלים בסופו של דבר דמי ביטוח במסגרת מו"מ לפשרה או לאחר הגשת תביעה לבית המשפט.

    משמעות הדברים היא, שאם לא תרימו ידיים ולא תקבלו את תשובתה של חברת הביטוח כגזירת גורל, הסיכויים יהיו לטובתכם וזאת מאחר שטיפול משפטי מגדיל משמעותית את הסיכוי להצלחה.


    הגעתם למצב סיעודי? בדקו אם יש לכם כיסויים נוספים

    יכול להיות שמגיעים לגם תגמולים נוספים מכוח כיסוי בפוליסת ביטוח סיעודי קבוצתי אליו הצטרפתם דרך קופת החולים בה אתם חברים או פוליסת ביטוח נוספת שנרכשה ונשכחה.


    יורשים יכולים להגיש תביעת ביטוח סיעודי

    חשוב לזכור כי בני משפחתו של מבוטח שנפטר יכולים, כיורשים, להגיש תביעת ביטוח סיעודי בשם הנפטר ולקבל מחברת הביטוח את התגמולים גם לאחר מותו. כמובן בהנחה שהנפטר היה סיעודי בעודו בחיים.


    למה לנחש? קבלו ייעוץ מעו"ד סיעוד ללא התחייבות

    על מנת להגדיל את הסיכויים להצלחת תביעת הביטוח הסיעודי שלכם כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בביטוח סיעודי. אם לא פניתם לעורך דין בעת הגשת התביעה, עדיין ניתן לפנות לעורך דין לאחר שתביעתכם נדחתה. עו"ד סיעוד המתמחה בתחום הביטוח הסיעודי, יכול להתמודד עם טענות חברת הביטוח, לרבות בענין: ממצאי חקירות, טענות להתקיימות חריגים בפוליסה, פרשנות הפוליסה וכיוצ"ב וכך לדאוג למימוש מלוא זכויותיכם.


    עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


    עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעת ביטוח סיעודי.


    עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".


    משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות נפגעי תאונות דרכים. 


    חשוב להתייעץ עם עורך דין ביטוח סיעודי



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)