עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שישי  י"ח ניסן התשפ"ד  26.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

לא בוצע ניתוח קיסרי: בית חולים זיו יפצה ב-2.6 מיליון ש"ח

Avatar photo
yanir@yhc-law.co.il · מאמר
12.09.2017, 16:27 · מדור רשלנות רפואית · נקרא 3,469 פעמים

תמונת נושא עבור לא בוצע ניתוח קיסרי: בית חולים זיו יפצה ב-2.6 מיליון ש"ח

עודכן לאחרונה ב־09:46, 12 במרץ 2018.

לתינוקת נגרמו שיתוק ופגיעה בזרועות

האישה עלתה מאתיופיה בהיותה בהיריון. אלא שבעת הלידה בארץ, בניגוד לפרקטיקה הנהוגה במצג עכוז, לא בוצעה הלידה בניתוח קיסרי ולתינוקת נגרם שיתוק ופגיעה בזרועות. בית המשפט קבע כי מדובר בהתרשלות של הצוות הרפואי וחייב את בית החולים זיו בפיצויים.

במאי 1991 עלו בני הזוג מאתיופיה לישראל, כשהאם נמצאת בחודש החמישי להריונה ובעברה מספר הריונות ולידות שהסתיימו באופן טראגי.

בשבוע 37 להריונה, פונתה האם לבית החולים זיו בצפת ומספר שעות לאחר מכן נולדה בתה בלידת עכוז כאשר במהלכה היה קושי בשחרור הראש ובהמשך התינוקת אובחנה בין היתר כסובלת מחולשת שרירים בזרועות ובשיתוק.

באפריל 2014 הגישו בני הזוג תביעה לבית משפט המחוזי בחיפה בעילה של רשלנות רפואית נגד בית החולים זיו בצפת בגין נזקים שנגרמו לבתם במהלך לידתה, ע"י הצוות הרפואי. לטענתם, בית החולים התרשל שעה שלא ביצע ניתוח קיסרי, למרות מצג העובר וההיסטוריה הרפואית הקשה של האם. לטענתם, בנסיבות יוצאות הדופן של מצג עובר מורכב ובעייתי היה צורך לבצע ניתוח קיסרי, בהתאם לפרקטיקה הנוהגת באותה עת.

הם טענו, כי מנהלת מחלקת יולדות קיבלה את ההחלטה הרשלנית ליילד את האם בלידה נרתיקית על סמך צילום רנטגן בלבד, שפרשנותו סתרה את ממצאי הבדיקות הגניקולוגיות שנעשו לאם קודם לצילום, כאשר אותו צילום רנטגן, אינו בידי בית החולים ולכן יש להעביר את נטל ההוכחה לאי התרשלות, לידי בית החולים.


שלחו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לתביעת רשלנות רפואית:


    התובעים טענו עוד, כי הימנעות מניתוח קיסרי גרמו להסתבכות הלידה, להיתקעות ראש התינוקת בתעלת הלידה וכתוצאה מכך למשיכת זרועות התובעת בכוח רב כלפי מעלה, דבר שהוביל לפגיעה עצבית של זרוע התינוקת ולשיתוק ממנו סובלת עד היום.

    הנתבעת מצידה הכחישה את טענות התובעים וטענה, כי בזכות המיומנות של הצוות הרפואי בבית החולים ניצלו חייה של התינוקת. לגישתה, לא הייתה במועד הלידה כל הוראת נגד ליילוד נרתיקי בנתונים איתם הגיעה האם.

    לשיטתה, התנהלות הצוות הרפואי הייתה בהתאם לפרקטיקה רפואית המקובלת ולא הייתה כל רשלנות בניהול הלידה. כן לא הוכח לטענתה, שהלידה שבנדון חרגה מסטנדרט הטיפול הרפואי הסביר, או שבוצעה בחוסר מיומנות.

    בית החולים גרם לנזק ראייתי

    לאחר עיון בטענות צדדים קבע השופט ד"ר מנחם רניאל  כי אמנם ישנם אי-דיוקים וסתירות בפרטים שמסרה האם בנוגע למספר ההריונות שלה קודם להריונה עם בתה, אך בכל מקרה, אין מחלוקת כי בעת אשפוזה, עמדה בפני צוות ביה"ח, או הייתה צריכה לעמוד בפניו, התמונה לפיה מדובר ביולדת עם היסטוריה של הריונות גרועה.

    השופט מצא כי ניתן היה לבדוק את טעותה של מנהלת המחלקה בפיענוח צילום הרנטגן ע"י עיון בצילום הרנטגן. אלא שצילום הרנטגן, לגביו היו חילוקי דעות, לא אותר ע"י ביה"ח, גם לא פענוחו. ובכך למעשה בית החולים הפר את חובתו ע"פ הדין בכל הנוגע להליך הביעור ולאיתור צילום הרנטגן, ונגרם לתובעים נזק ראייתי.

    מצג העכוז חייב הפניה לניתוח קיסרי

    בנסיבות אלו השופט סבר כי מוצדק להעביר את נטל השכנוע אל כתפי בית החולים לגבי סוג מצג העכוז בו הייתה התובעת טרם הלידה נוכח הנזק הראייתי. אלא שבית החולים לא סתר את טענת התובעים כי לפני הלידה הרגל של העובר הקדימה את העכוז.

    לשיטתו של השופט ע"פ כל הראיות שהובאו, וכפי שהסכימו מומחי הצדדים, הפרקטיקה הנוהגת במקרה של מצג רגליים הייתה להפנות לניתוח קיסרי, ולא לבצע לידה נרתיקית כפי שנעשה במקרה הנוכחי, לפיכך קבע כי אי-ביצוע ניתוח קיסרי לאם מהווה התרשלות מצד בית החולים.

    ניתן היה לצפות את הנזק

    בנוסף,  נמצא כי קיים קשר סיבתי בין הלידה הנרתיקית והצורך להפעיל כוח כדי לחלץ את ראשה של התינוקת לבין הנזק שנגרם לה, וכי ניתן היה לצפות אותו.

    מכאן פנה השופט לבחון את היקף הנזק שנגרם. לאור חוות דעת של מומחים רפואיים, העמיד את הנכות הרפואית שנגרמה לתינוקת על שיעור משוקלל של 52%, ואת נכותה התפקודית בשיעור של 40%. ומחישוב של הפסדי שכר לעבר ולעתיד, הפסדי ההפרשות לפנסיה, עזרת צד ג' ונזק לא ממוני, העמיד את הפיצוי הכללי לאחר ניכוי תגמולי מל"ל, על סך של  2,614,906  ש"ח בתוספת הוצאת משפט ושכ"ט עו"ד בסך 306,295 ש"ח.

    ת"א 25209-04-14 א. ואח' נ' בית חולים "רבקה זיו" צפת ואח'

    עורך דין יניר הראל מתמחה בנזיקין ודיני ביטוח ומטפל בתביעות נגד גורמי נזק וחברות ביטוח. עו"ד יניר הראל וצוות המשרד מטפלים במלוא ההליכים הנדרשים לצורך מימוש זכויות נפגעים ומבוטחים לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף ורכוש. משרד עורכי דין יניר הראל ושות' מתמחה במימוש זכויות מבוטחים ונפגעי תאונות. עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


    רשלנות רפואית – מצג עכוז – רשלנות בלידה – ניתוח קיסרי – פיצויים



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)