עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • שישי  י"ח ניסן התשפ"ד  26.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

מדריך לנפגע בתאונת דרכים: דברים חשובים שצריך לדעת

Avatar photo
yanir@yhc-law.co.il · מאמר
08.03.2017, 07:43 · מדור תאונות דרכים · נקרא 4,120 פעמים

תמונת נושא עבור מדריך לנפגע בתאונת דרכים: דברים חשובים שצריך לדעת

עודכן לאחרונה ב־07:45, 29 בנובמבר 2017.

איך מטפלים באירוע של תאונת דרכים

למרבה הצער, במדינת ישראל מעורבות בתאונת דרכים הינה אירוע נפוץ ובמסגרתו נגרמים לרוב נזקי גוף. במציאות שמתאפיינת בעומס תעבורתי בכבישים, כל אחד מאיתנו עלול למצוא את עצמו יום אחד נפגע בתאונת דרכים. על מנת שתקבלו את הפיצויים המרביים המגיעים לכם וכדי שתוכלו לדעת כיצד לפעול ברגע האמת, לפניכם מדריך שיספק לכם מידע נדרש כדי שתוכלו להתנהל בצורה הכי נכונה.

מהי בעצם תאונת דרכים?

נהוג לחשוב, שתאונת דרכים היא תרחיש המתקיים רק כאשר מעורבים בסיטואציה שני כלי רכב, שהתנגשו זה בזה. על אף שבדרך כלל זהו סוג התאונות הנפוץ ביותר, תאונת דרכים תיחשב ככזו גם כאשר מדובר בהולך רגל שנפגע מרכב, גם כאשר הנהג נפגע תוך כדי עליה או ירידה מרכב וגם כאשר מדובר בהתנגשות בין כלי רכב לבין עצם נייח, כמו למשל כאשר רכב סוטה מהכביש בטעות ומתנגש במעקה בשולי הכביש.
בכל אחד מהמקרים הללו זכאי הנפגע לפיצוי בגין נזקי גוף, כפי שנפרט מיד.


שלחו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לתאונת דרכים:


    הכירו את חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

    כדי להבין איך להתנהג במקרה של תאונת דרכים, חשוב קודם כל להכיר את חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, לפיו כל נפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי מלא בגין נזקי גוף ללא קשר לאחריות שיש לו להתרחשות אירוע התאונה. זו הסיבה, בגינה כל נהג בישראל נדרש לבטח את הרכב שלו בביטוח חובה, כך שבעת התרחשות המקרה הביטוחי (תאונת הדרכים), יוכל הנפגע לתבוע את חברת הביטוח שדרכה רכש את ביטוח החובה לרכבו. חשוב לדעת, שבמידה והנפגע הוא הנוסע (ולא נהג הרכב), הוא יידרש לתבוע את החברה המבטחת את הרכב בו נסע, ואם מדובר בהולך רגל, הוא יידרש לתבוע את חברת הביטוח של נהג הרכב שפגע בו.

    מתי הכי טוב להגיש תביעה?

    התיישנות עילת התביעה היא אחד מהפרטים החשובים ביותר שכדאי לזכור במקרה של פגיעה בגין תאונת דרכים. המשמעות היא, כי בחלוף 7 שנים מיום התרחשות התאונה, לא יוכל עוד הנפגע לתבוע את הפיצוי המגיע לו, למעט מקרים חריגים ויוצאי דופן. יחד עם זאת, מומלץ שלא להגיש תביעה מיד עם התרחשות התאונה, היות שנזקים פיזיים מתגבשים לאורך זמן, ופעמים רבות לוקח לפחות כמה חודשים עד שהחומרה שלהם מתגבשת ומתבהרת. היות שגובה הפיצוי הוא נגזרת של חומרת הנזק, רצוי להמתין לפני הגשת התביעה. יחד עם זאת חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי מיד בסמוך לאחר תאונת הדרכים וזאת כדי להכין בצורה נכונה את הנדרש לביסוס תביעת תאונת הדרכים, כך שיתקבלו את מלוא הפיצויים המגיעים לנפגע. זכרו שייעוץ משפטי בתחילת הדרך יכול למנוע טעויות נפוצות בתחילת הדרך.

    איך עובד ההליך מול חברת הביטוח?

    הגשת תביעה לחברת הביטוח הינה תהליך משפטי מורכב, המחייב היכרות עם הוראות חברת הביטוח בנושא מבחינת אופן הגשת הטפסים והמסמכים שיש לצרף אליהם. כדי שנפגע יקבל פיצויים מרביים חשוב להכיר את שיטת העבודה של חברות הביטוח ואת האופן בו הן עשויות להציב אתגרים בפני הנפגע. טעות בתחילת הדרך יכולה לגרום לנזקים של ממש להליך בירור התביעה. בנוסף, גובה הפיצוי שיקבל הנפגע במקרים רבים תלוי במשא ומתן בין שני הצדדים, היות שבאופן טבעי, הנפגע רוצה לקבל יותר, וחברת הביטוח, שהיא גוף כלכלי לכל דבר, רוצה לשלם פחות, צריך לקבל ייעוץ משפטי מתאים כדי להגדיל את כוח המיקוח במו"מ. חוקרי ביטוח שמעסיקות חברות הביטוח הם דוגמא לאתגרים שעומדים בפני הנפגע במהלך תהליך הגשת התביעה לקבלת פיצוי בשל תאונת הדרכים. זכרו שתפקידו של חוקר הביטוח הוא להוציא כמה שיותר מידע מהנפגע באופן שייטיב עם חברת הביטוח ולכן, חשוב מאוד להיזהר בקשר למידע שמוסרים לחוקר כזה, שלפעמים אף יכול לגשת לנפגע במסווה של עובד טלמרקטינג, פקיד, סוכן של חברה וכן הלאה. חשוב מאוד לדעת שחוקר הביטוח יכול להשתמש במידע שסיפקתם לו באופן שיפגע בכם ויפחית את הפיצויים שתקבלו – וחבל.

    התייעצות עם עורך דין המטפל בתאונות דרכים יכולה להביא לכם פתרונות ממשיים, שיאפשרו לכם לקבל פיצויים מרביים בגין תאונת הדרכים.


    מדריך לנפגעי תאונות דרכים – פיצוי בגין נזק גוף בתאונת דרכים – הגשת תביעה לאחר תאונת דרכים




    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)