ככלל, נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים כשהוא נוהג ללא רישיון נהיגה או שרישיונו נפסל (למעט רישיון שפקע מחמת אי תשלום אגרה או הגבלה לפי חוק ההוצאה לפועל) אינו זכאי לפיצויים בגין נזקי גוף, זאת בהתאם לסעיף 7(3) לחוק הפלת"ד. אולם, יש מקרים שבהם על אף שהנפגע בתאונת הדרכים היה פסול רישיון, הוא יהיה זכאי לקבלת פיצוי בגין נזקי גוף לפי החוק, כמו במקרה דנן.
סקירת חדשות משפטיות מפסיקת בתי המשפט בישראל • YHC-LAW 05.07.2021
בעניין זה, דובר על נהג מלגזה שרישיונו נפסל במסגרת הליך פלילי והוא היה מעורב בתאונת דרכים מספר חודשים לאחר פסילת הרישיון. אולם, בפרק הזמן שבין שלילת הרישיון לבין מועד התאונה, הנהג פנה לבית המשפט שדן בהליך הפלילי, במטרה לבחון בשנית את תנאי מעצרו וביקש לאפשר לו לצאת לעבוד כדי לפרנס את משפחתו. ביהמ"ש נעתר לבקשתו והתיר לו לצאת לעבודתו.
בימה"ש שדן בהליך הפלילי, לא קבע מפורשות לגבי ביטול פסילת הרישיון, אולם גם לא נקבע הפוך, שכן התיר לו לצאת לעבודתו כנהג מלגזה.
מכאן, כי כוונת ביהמ"ש שדן בהליך הפלילי הייתה להתיר לנהג לנהוג במלגזה בתחומי המפעל כחלק מעבודתו (אליה הותר לו לשוב) ועל כן הוא זכאי לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מתאונה בה היה מעורב, לפי חוק הפלת"ד.
רע"א 16589-06-20 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' מ.ט
עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
המידע באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין ומהווה מידע כללי בלבד.
בכל מקרה פרטני יש לפרט את מלוא עובדות המקרה בפני עורך דין המתמחה בתחום ולקבל את חוות דעתו המשפטית.