עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • חמישי  י' ניסן התשפ"ד  18.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

דיון מחדש בדרגת נכות לנפגע עבודה

Avatar photo
yanir@yhc-law.co.il · מאמר
24.08.2016, 09:17 · מדור ביטוח לאומי · נקרא 3,901 פעמים

תמונת נושא עבור דיון מחדש בדרגת נכות לנפגע עבודה

עודכן לאחרונה ב־07:28, 10 באוקטובר 2017.

קביעת דרגת נכות

בפרשת יונה דומב  נ' המוסד לביטוח לאומי נדונה החלטה של המוסד לביטוח לאומי במסגרתה נדחתה תביעת התובע לקיום דיון מחדש בדרגת נכותו, בשל שינוי בהכנסותיו, בהתאם לתקנה 17 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה).

תקנה 17 לתקנות קובעת:

"(א) עברו 12 חודשים ולא יותר מ-60 חודשים מאז קבעה ועדה או ועדה לערעורים לאחרונה לנפגע דרגת נכות יציבה בשיעור 20% או יותר (להלן – הדרגה האחרונה), רשאי הנפגע לתבוע מהרשות האמורה בתקנה 18א לקבוע אם הנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסות הנפגע, והרשות תקבע את דרגת הנכות בשיעורים ובתנאים כאמור בתקנה 15(א); כללה הדרגה האחרונה שנקבעה לנפגע, קביעה לפי תקנה 15, רשאים הנפגע או המוסד לתבוע מהרשות לקבוע אם חל שינוי בהשפעת הנכות על הכנסות הנפגע, ובהתאמה להקטין או להגדיל את דרגת הנכות בשיעורים ובתנאים כאמור בתקנה 15(א).

(ב) הרשות תדון בתביעה נוספת כאמור בתקנת משנה (א) רק אם חלפו 12 חודשים, ולא יותר מ-60 חודשים מיום שנקבעה לנפגע הדרגה האחרונה".


לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לדיון מחדש בדרגת נכות - שלחו פרטים:


    פרשנות תקנות הביטוח הלאומי

    תקנה 17 הינה למעשה המשכה של תקנה 15 לתקנות הקובעת:

    "(א) הועדה רשאית לקבוע דרגת נכות יציבה גדולה עד מחצית מזו שנקבעה לצד המבחנים או מזו שנקבעה מכוח תקנות 14 או 31(ב) בשים לב למקצועו ולגילו של הנפגע, ובלבד שדרגת הנכות היציבה כתוצאה משינוי זה לא תעלה על 19% אם דרגת הנכות פחותה מ-20%, ובכל מקרה אחר לא תעלה על 100%.

    (ב) הועדה תתחשב במקצועו של הנפגע כאשר לדעתה הוא אינו מסוגל לחזור לעבודתו או לעיסוקו והנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו…".

    תכליתה של תקנה 17 הינה לאפשר דיון מחדש אך ורק בשאלת הפעלת תקנה 15 כשקיים צידוק לכאורי לכך, לאחר הדיון בוועדה האחרונה בשיעור הנכות הרפואית. בקשה להפעלת תקנה 15 על פי תקנה 17 כפופה לסד של זמן ויש להגישה לרשות בין שנה לחמש שנים מיום שנקבעה לנפגע דרגת הנכות האחרונה.

    אולי יעניין אתכם גם: עו"ד לענייני ביטוח  עו"ד לתביעת ביטוח לאומי

    באשר לדרך הפעלתה של תקנה 15 נקבע: "לאחר תיקון תקנה 15 גם אם הנפגע אינו מסוגל לחזור לעבודתו, אך לא חלה ירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו – אין מקום להגדלת נכותו לפי אותה תקנה, זאת מחד; ומאידך, אם הוא מסוגל לחזור לעבודתו ולא חזר אליה אזי למרות שחלה ירידה ניכרת בהכנסותיו – אין מקום להגדלת דרגת נכותו על פי אותה התקנה".

    לצורך הפעלת תקנה 17 נדרשים שני תנאים מצטברים: חוסר יכולת לחזור לעבודה או לעיסוק שלפני הפגיעה וירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו של הנפגע בעקבות הפגיעה.

    במקרה זה בית הדין קבע כי נכות התובע מעבודה לא הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו וכי אין עדות לקשר סיבתי בין הירידה הניכרת בהכנסות התובע, אותה ייחסו לגילו, לפתיחת קניונים ולפגיעה ברווחיות ענף הנעליים, לבין נכותו מעבודה. לאור האמור בית הדין דחה את תביעת התובע.

    בל (חי') 32579-11-15 יונה דומב  נ' המוסד לביטוח לאומי


    נפגע עבודה – תקנה 17 – ביטוח לאומי – קביעת נכות




     

    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)