תוכן עניינים
עודכן לאחרונה ב־07:41, 08 ביוני 2023.
ביטוח אובדן כושר עבודה עשוי להיות רכיב ביטוחי בקרן הפנסיה (פנסיית נכות) או בביטוח מנהלים הנרכש על-ידי מבוטח באופן פרטי. מטרתו של ביטוח זה, על מופעיו השונים, היא להבטיח את פרנסת המבוטח אם וכאשר הוא ייקלע לתאונה או יחלה במחלה אשר יגרמו לו ל"נכות תפקודית", כלומר, נכות המפחיתה או שוללת לחלוטין את יכולתו לעבוד ולהשתכר לפרנסתו.
כיצד מחשבת קרן הפנסיה או חברת הביטוח את גובה התגמולים שישולמו למבוטח בעקבות הפגיעה בכושר העבודה שלו? על כך נרחיב במאמר זה.
לשם חישוב קצבה מרכיב אובדן כושר העבודה שבקרן הפנסיה יש לבדוק את תקנון קרן הפנסיה אך ככלל יחושב "השכר הקובע", בהתאם לאפשרות הגבוהה מבין האפשרויות הבאות:
בכל מקרה, השכר הקובע המקסימלי לא יעלה על פי שלוש מהשכר הממוצע במשק.
לאחר מכן, יוכפל השכר הקובע בשיעור הכספים שהחליט המבוטח להקצות מלכתחילה לביטוח הנכות מתוך כספי הפנסיה שלו (ברירת המחדל היא 75%).
ככל שהמבוטח סובל מאובדן כושר עבודה מלא, הוא יקבל את הקצבה במלואה, ובמילים אחרות, הוא יהיה זכאי לקצבה בשיעור של 75% מהשכר הקובע. עם זאת, ככל שהמבוטח סובל מאובדן כושר עבודה חלקי בלבד, קרן הפנסיה תפחית את קצבת הנכות המגיעה לו בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו עבורו על-ידי רופא הקרן.
לחצו לפניה בוואטסאפ
לקבלת מידע נוסף על קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין אובדן כושר עבודה לחצו על הלינק הבא:
עורך דין אובדן כושר עבודה
בפוליסות אובדן כושר עבודה הנכללות בביטוחי מנהלים, קיימים הסדרים שונים אשר י בלדוק אך ככלל נוהגות חברות הביטוח להבחין בחישוב התגמולים בין שכירים לעצמאים:
חשוב לדעת כי החישובים שתוארו לעיל מתייחסים לאובדן כושר עבודה מלא (75% ויותר). עם זאת, במקרים בהם המבוטח סובל מנכות חלקית בלבד (25% עד 74%), ובהנחה שהוא רכש הרחבה המאפשרת לו לקבל תגמולים גם עבור נכות שאינה מלאה, אזי התגמולים המגיעים לו יחושבו לפי הסכום שהוא היה זכאי לקבל אם היה סובל מנכות מלאה כפול אחוזי הנכות התפקודית שלו או בהפחתה בהתאם לנוסחת נכות אובדן כושר עבודה חלקית.
במהלך התקופה בה זכאי המבוטח לתגמולים מקרן הפנסיה או מביטוח המנהלים עקב היותו באובדן כושר עבודה, הוא זכאי גם לפטור מתשלום פרמיות לחברת הביטוח עבור הכיסויים הביטוחיים שלו, בעוד שחברת הביטוח מחויבת לשמור את כלל הכיסויים הללו במהלך תקופה זו.
כמו כן, בתקופה בה מקבל המבוטח קצבאות עקב אובדן כושר עבודה, הוא משוחרר מהפקדות חודשיות לקרן הפנסיה שלו, ובמקום זאת, הקרן תזקוף לטובתו תשלומים חודשיים קבועים שישמשו תחליף להפרשות ממשכורת.
גם בהקשר זה, מובן שאם המבוטח סובל מאובדן כושר עבודה חלקי בלבד, הוא ישוחרר מתשלום פרמיות ומהפקדות בשיעור יחסי, בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו לו.
כפי שצוין בפתח המאמר, תגמולי אובדן כושר עבודה מהווים תחליף למשכורת אשר יכול היה המבוטח לקבל אלמלא איבד את כושר העבודה שלו. לפיכך, תגמולי אובדן כושר עבודה חייבים בתשלום מס הכנסה לפי חבות המס האישית של כל אדם, ביטוח לאומי וביטוח בריאות, בדומה לכל הכנסה אחרת מעבודה.
יחד עם זאת, חשוב ליידע את חברת הביטוח במקרה של זכאות לפטורים כלשהם מתשלומים אלה, כגון פטור ממס הכנסה לבעלי נכות כללית העולה על 90%; או פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי למקבלי קצבת נכות כללית בעלי דרגת אי-כושר של לפחות 75% באופן קבוע או במשך מעל לשנה.
לסיכום, אם אתם מצויים במצב של אובדן כושר עבודה ומעוניינים לקבל ייעוץ משפטי מקצועי – פנו עוד היום לעורך דין אובדן כושר עבודה לשם ייעוץ וליווי צמוד.
פרטים נוספים ניתן לקבל בלינק: עורך דין מומחה לאובדן כושר עבודה
עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעות אובדן כושר עבודה.
עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".
משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות אובדן כושר עבודה.
יניר הראל ושות׳ משרד עורכי דין ונוטריון
מובילים בהשגת פיצויים מרביים ומומלצים בעקביות
תביעות ביטוח, תאונות דרכים ומסחרי
הצלחות מוכחות וניסיון רב
רח' יגאל אלון 94 תל אביב 6789156
קומה 20 מגדלי אלון 2
טל': 03-7765017 פקס: 03-7765018
דוא"ל: office@yhc-law.co.il
© כל הזכויות שמורות