פסה"ד דן בתביעה שהוגשה על ידי נהג אופנוע, יליד 1993, אשר נפגע במהלך רכיבה בשנת 2016 בכל חלקי גופו ובעיקר בכתף שמאל.
בתיק זה הוגשה תביעת תאונת דרכים ומונה מומחה מטעם בימ"ש בתחום האורתופדיה, אשר בדק את התובע וקבע לו נכות צמיתה בשיעור של 5%. עם חלוף הזמן ומשהחמיר מצבו של התובע, הוא נבדק שוב ע"י המומחה, אשר קבע כי בשל החמרה במצבו, יש להעמיד נכותו הצמיתה בשיעור של 20%.
המומחה ציין, כי קיים טיפול ניתוחי שכיח ויעיל ב-85% שיכול למזער את נזקו את התובע ולשפר את מצבו. עוד ציין המומחה, כי הטיפול הניתוחי יכול ככל הנראה להקטין את נכותו הצמיתה של התובע מ-20% ל-5%.
המחלוקת העיקרית בתיק הייתה בנוגע לגובה הנכות הצמיתה שיש לקבוע לתובע לאור האפשרות העומדת בפניו – לעבור טיפול ניתוח ובכך לנסות למזער את נזקו, מול העובדה שהוא ביקש להימנע מביצוע הפרוצדורה.
התובע מחד, טען, כי הוא מבקש להימנע מטיפול ניתוחי וזאת בשל חוות דעת של מומחים נוספים אליהם הוא פנה, אשר לפיהן, הניתוח לא בהכרח ישפר את מצבו ואילו מדובר בהליך שיקום ארוך ומורכב שככל הנראה יגרום לו להיעדרות ממושכת מהעבודה ולהפסד כלכלי.
הנתבעת מאידך, טענה כי התובע לא עשה כל שביכולתו כדי למזער את נזקו וכי התנהגותו אינה סבירה.
בין השיקולים בהם התחשב ביהמ"ש בהחלטתו, היו מידת הסיכון אליה חשוף התובע בטיפול הניתוחי (מידת סיכון אינה גדולה במיוחד), מידת הכאב והסבל לאחר הניתוח (מתונה), מידת ההצלחה של הטיפול הניתוחי המוצע (סיכויי הצלחה של כ-85%) והאוטונומיה של התובע על גופו.
בשים לב לכך שגם לאחר הניתוח התובע עשוי להיוותר עם נכות בשיעור של 5% ומנגד אין ערובה להצלחה מוחלטת של הטיפול הניתוחי, הוחלט להעמיד את הנכות בשיעור לשל 10% (במקום 20%).
ביהמ"ש לאחר שבחן את מכלול הנסיבות וטענות הצדדים, פסק לתובע פיצוי בסך של 624,000 ₪.
תא (ת"א) 48536-04-17 פלוני נ' התאגיד המנהל של המאגר לביטוח רכב חובה בע"מ
עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
המידע באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין ומהווה מידע כללי בלבד.
בכל מקרה פרטני יש לפרט את מלוא עובדות המקרה בפני עורך דין המתמחה בתחום ולקבל את חוות דעתו המשפטית.