עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתובתינו

רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20 נווטו אלינו
  • חמישי  י' ניסן התשפ"ד  18.04.2024
  • רחוב יגאל אלון 94 תל אביב 6789156 מגדלי אלון 2 קומה 20
  • לתיאום פגישה: 03-7765017
  • מעבר לשפה האנגלית RU
  • מעבר לשפה האנגלית EN
  • FIRM PROFILE PDF
אתר באנגלית אתר ברוסית

רשלנות רפואית בניטור יולדת בלידה

Avatar photo
yanir@yhc-law.co.il · מאמר
28.09.2016, 08:47 · מדור רשלנות רפואית · נקרא 5,916 פעמים

תמונת נושא עבור רשלנות רפואית בניטור יולדת בלידה

עודכן לאחרונה ב־11:25, 12 במרץ 2018.

המוניטור לא הראה את הדופק של העובר

בפרשת ק. נ' שירותי בריאות כללית מחוז דן ואח' בחן בית המשפט מקרה של יולדת אשר למרבה הצער העובר שלה נמצא ברחמה ללא רוח חיים עוד בטרם שילדה. התובעת הגיעה לביה"ח בשבוע 38+2 עקב תלונות על צירים ולאחר בדיקות כלליות ובדיקת דופק חוברה למוניטור ע"מ לבחון את דופק העובר. בדיעבד הסתבר שהדופק שהוצג במוניטור אליו התחברה התובעת לא היה של העובר אלא של האם התובעת.

לאחר כ 40 דק' חיבור למוניטור ולאחר הפסקת המוניטור לצורך נוחיות הגיעה מיילדת אחרת ומשראתה כי הדופק שמופיע במוניטור זהה לזה של האם הזמינה רופא לבדיקת אולטרסאונד. בבדיקת האולטרסאונד נמצא כי העובר ברחמה של התובעת – ללא רוח חיים. לאחר הידיעה הטרגית ביקשה התובעת ללדת בלידה קיסרית ולא בלידה רגילה. הצוות הרפואי מצדו סבר שלידה רגילה היא הנכונה ביותר מבחינה רפואית לביצוע ולכן בוצעה לידה רגילה. אלא שהלידה הסתבכה ובוצע לעובר שבירת עצם צוואר ולתובעת נגרמו קרעים וגינליים.


לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לרשלנות רפואית - שלחו פרטים:


    רשלנות בית החולים

    בית המשפט קיבל את תביעת הרשלנות הרפואית זאת משנמצא כי ביה"ח התרשל בנהלים שהעביר לאחיות בניטור היולדות. בית המשפט פסק כי כאשר יולדת מגיעה לבית החולים כשהיא מצויה בסיכון גבוה, נקודת המוצא של צוות הרפואי צריכה להיות שקיימת סכנה לעובר. לכן אין זה סביר לחכות עד לתוצאת המוניטור ורק לאחר מכן "לגלות" מה שלום העובר.

    בית המשפט קבע כי כאשר מדובר בהריון תחת סיכון, וכאשר לא נראית האצה במוניטור – ללא כל קשר לשאלה האם המטופלת התלוננה על תנועות מעטות או לא – נקודת ההנחה הראשונה שיש לצאת ממנה היא שהעובר עלול להיות במצוקה ומשלא נשלל החשש הזה – לפי כל אסכולה רפואית – רק אז ניתן יהיה "להניח" כי מדובר בעובר חי ולתת למוניטור לסיים.

    פיצויים לתובעת

    בית המשפט קבע כי בית החולים התרשל בנסיבות המקרה וחייב את בית החולים לשלם לתובעת פיצויים בגין שני ראשי נזק עיקריים – (1) הטעות במוניטור והקשר הסיבתי למות העובר (2) בגין ראש הנזק של פגיעה באוטונומיה. בעניין ראש הנזק של הפגיעה באוטונומיה ציין בית המשפט כי לא השתכנע כי הסיכונים הרלוונטים, בהתאם לנסיבות שהיו דאז, לבחירת לידה רגילה הובהרו כראוי לתובעת וכי לא השתכנע שהתובעת הביעה הסכמה מושכלת ללידה רגילה. נקבע כי הנתבעת פגעה באוטונומיה של התובעת כמטופלת בנסיבות המקרה.

    ת"א 58725-11-12 ק. נ' שירותי בריאות כללית מחוז דן ואח'

    עורך דין יניר הראל מתמחה בנזיקין ודיני ביטוח ומטפל בתביעות נגד גורמי נזק וחברות ביטוח. עו"ד יניר הראל וצוות המשרד מטפלים במלוא ההליכים הנדרשים לצורך מימוש זכויות נפגעים ומבוטחים לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף ורכוש. משרד עורכי דין יניר הראל ושות' מתמחה במימוש זכויות מבוטחים ונפגעי תאונות. עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.


    רשלנות רפואית – מוניטור ליולדת – ניטור היולדת



    קבלו ייעוץ משפטי ראשוני לבירור זכויותיכם:

      רוצים לדבר איתנו?

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

        סגירת חלון
        דלג למרכז העמוד (מקש s) דלג לעמוד יצירת קשר (מקש 7) דלג לעמוד מפת האתר (מקש 8) דלג לעמוד נגישות (מקש 9)