תוכן עניינים
עודכן לאחרונה ב־14:47, 20 בפברואר 2025.
אובדן כושר עבודה הוא מצב שבו מבוטח מאבד את יכולתו לעבוד באופן מלא או חלקי עקב תאונה, מחלה או מצב רפואי מתמשך. כאשר מצב זה מתרחש, מבוטחים רבים פונים לחברת הביטוח כדי לקבל פיצויים בהתאם לפוליסת אובדן כושר עבודה שרכשו. עם זאת, קבלת הפיצויים אינה תמיד פשוטה, שכן חברות הביטוח עלולות להציב מכשולים שונים, לעכב את התהליך או לדחות את התביעה לחלוטין.
כדי להבטיח שהמבוטח יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו, יש לפעול בהתאם להליכים המשפטיים הקבועים בחוק ובפוליסת הביטוח. מאמר זה יפרט את שלבי התהליך לקבלת הפיצויים, את המסמכים הנדרשים, את האתגרים האפשריים וכן את החשיבות הרבה של קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה.
השלב הראשון בכל תביעת אובדן כושר עבודה הוא עיון בפוליסת הביטוח והבנת התנאים הקבועים בה. כל פוליסה שונה במקצת בהגדרותיה ובתנאים שנקבעו לזכאות לפיצויים. יש לבדוק אם הפוליסה מכסה אובדן כושר עבודה מלא או חלקי, אם יש בה חריגים מסוימים שיכולים להשפיע על הזכאות, ומהי תקופת ההמתנה לפני שניתן לתבוע פיצויים.
לעיתים, חברות הביטוח דורשות שהמבוטח יוכיח כי הוא אינו מסוגל לעבוד בכל עיסוק שהוא ולא רק בעבודתו המקורית. במקרים אחרים, ייתכן שהפוליסה מכסה אובדן כושר עבודה רק אם הוא מוחלט ואינה מכירה באובדן כושר עבודה חלקי.
לדוגמה, רואה חשבון שסובל מבעיות קשות בכפות הידיים בשל דלקת מפרקים ייתכן ולא יוכל להמשיך לעבוד במקצועו, אך אם הפוליסה שלו מחייבת הוכחה לכך שאינו מסוגל לעבוד בכל עבודה אחרת, הוא עשוי להיתקל בקשיים בקבלת הפיצוי. במקרה כזה, יש לבדוק אם ניתן לערער על פרשנות זו של חברת הביטוח.
לצורך הגשת תביעת ביטוח אובדן כושר עבודה, על המבוטח להציג מסמכים רפואיים המעידים על מצבו ועל המגבלות התפקודיות שנגרמו לו. יש לכלול דוחות רפואיים, חוות דעת של רופאים מומחים, סיכומי אישפוז אם היו, בדיקות הדמיה ועדויות רפואיות אחרות התומכות בטענה לאובדן כושר עבודה.
בנוסף למסמכים הרפואיים, חשוב לצרף מסמכים המעידים על הכנסתו של המבוטח לפני ואחרי הפגיעה. אם המבוטח הפסיק לעבוד לחלוטין, יש להציג אישור מהמעסיק על סיום העסקתו. אם מדובר בעצמאי, ניתן להגיש דוחות מס הכנסה והצהרת רואה חשבון על ההכנסות שנפגעו עקב המצב הרפואי.
לדוגמה, מורה בבית ספר יסודי שסובל מבעיות חמורות במיתרי הקול ואינו יכול להמשיך ללמד יצטרך להציג לא רק מסמכים רפואיים המעידים על מצבו, אלא גם אישור ממשרד החינוך או ממעסיקו על כך שהוא אינו יכול להמשיך לעבוד במקצועו.
לאחר איסוף כל המסמכים הדרושים, יש להגיש את התביעה לחברת הביטוח. התביעה כוללת טופס ייעודי שיש למלא ולצרף אליו את כל התיעוד התומך. יש לשים לב כי תביעות רבות נדחות בשל מסמכים חסרים או ניסוח לא ברור של הבקשה ולכן חשוב להגיש את התביעה בצורה מסודרת ומפורטת.
חברות הביטוח עשויות לעכב את הטיפול בתביעה בטענות שונות, כמו חוסר במסמכים רפואיים מסוימים, דרישה להשלמת מידע נוסף או שליחת המבוטח לבדיקה רפואית נוספת אצל רופא מטעם החברה.
לדוגמה, עצמאי שעבד כמתכנת ונותר עם לקות ראייה חמורה המונעת ממנו לעבוד מול מחשב הגיש תביעה לחברת הביטוח. החברה טענה כי המסמכים שהגיש אינם מספקים והפנתה אותו לבדיקה אצל רופא מטעמה. בסופו של דבר, לאחר שעמד בבדיקה והמציא חוות דעת נוספת, החברה נאלצה לאשר את תביעתו.
במקרים רבים, חברות הביטוח מציעות פיצוי נמוך מהצפוי בניסיון להגיע לפשרה מהירה עם המבוטח. חשוב לדעת כי הצעת פשרה ראשונית אינה תמיד משקפת את מלוא הפיצויים שמגיעים למבוטח, ולכן יש לנהל משא ומתן כדי לשפר את ההצעה.
משא ומתן עם חברת הביטוח דורש ידע משפטי ומומחיות בתחום הביטוח. לעיתים, חברות הביטוח ינסו להפעיל לחץ על המבוטח כדי שיסכים להצעה נמוכה, ולכן מומלץ להיעזר בעורך דין בשלב זה.
לדוגמה, מהנדס חשמל שהוכר כסובל מאובדן כושר עבודה קיבל הצעה לפיצוי חודשי נמוך משמעותית מהפיצוי הקבוע בפוליסה. לאחר שעורך דינו ניהל משא ומתן עם חברת הביטוח, הוחלט להגדיל את סכום הפיצוי בהתאם לקבוע בפוליסה ולהגדרות הספציפיות לעיסוקו.
אם חברת הביטוח מסרבת לאשר את תביעת אובדן כושר העבודה או ממשיכה להציע סכום נמוך באופן בלתי סביר, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט. תביעה זו כוללת הצגת כל המסמכים הרפואיים והפיננסיים, חוות דעת מומחים ועדויות תומכות להוכחת זכאותו של המבוטח לפיצויים.
בית המשפט בוחן את פרטי המקרה ומכריע האם המבוטח עומד בתנאי הפוליסה והאם יש לחייב את חברת הביטוח לשלם לו את מלוא הפיצוי.
תביעות אובדן כושר עבודה הן תחום משפטי מורכב, ודורשות התמודדות עם טיעונים רפואיים, ביטוחיים ומשפטיים. חברות הביטוח מחזיקות צוותים משפטיים מיומנים שמטרתם לצמצם את היקף הפיצויים, ולכן למבוטח אין יתרון בהתמודדות מולם לבדו.
עורך דין המתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה יכול לסייע למבוטח להבין את תנאי הפוליסה, להכין את התביעה בצורה מקצועית, לנהל משא ומתן יעיל עם חברת הביטוח ולייצג אותו בבית המשפט במקרה הצורך.
לדוגמה, עובד מפעל שאיבד את כושר עבודתו עקב פגיעה בגב קיבל סירוב לתביעתו בטענה כי הוא יכול לבצע עבודה משרדית. עורך דינו הצליח להוכיח כי הוא אינו כשיר לעבוד גם בעבודה מסוג זה, ובעקבות כך חברת הביטוח חויבה לשלם לו את הפיצויים המלאים.
לקבלת ייעוץ משפטי וההערכה של סיכויי התביעה לחצו על הלינק: עורך דין לתביעות אובדן כושר עבודה.
תביעת אובדן כושר עבודה היא הליך משפטי מורכב הדורש תיעוד מדויק, איסוף מסמכים רפואיים ופיננסיים, התמודדות עם טענות חברת הביטוח ולעיתים אף פנייה לבית המשפט. כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה ולהבטיח שהמבוטח יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה בתחום. ניהול נכון של התביעה יסייע למבוטח להגן על זכויותיו ולשמור על יציבות כלכלית בתקופה הקשה שבה הוא אינו מסוגל לעבוד.
עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעות אובדן כושר עבודה.
עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".
משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות אובדן כושר עבודה.
יניר הראל ושות׳ משרד עורכי דין ונוטריון
מובילים בהשגת פיצויים מרביים ומומלצים בעקביות
תביעות ביטוח, תאונות דרכים ומסחרי
הצלחות מוכחות וניסיון רב
רח' יגאל אלון 94 תל אביב 6789156
קומה 20 מגדלי אלון 2
טל': 03-7765017 פקס: 03-7765018
דוא"ל: office@yhc-law.co.il
© כל הזכויות שמורות
תביעה מכוח פוליסת ביטוח אובדן כושר ...