תוכן עניינים
עודכן לאחרונה ב־08:41, 19 בנובמבר 2024.
כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים ונגרמים לו נזקי גוף, עומדת לו הזכות להגיש תביעה לפיצוי על הנזקים שנגרמו לו. התביעה יכולה להיות מופנית נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע, נגד גורם צד ג' שהתרשל או ישירות לבית המשפט אם יש צורך בכך. ההליך להגיש תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף דורש מספר שלבים חיוניים וכולל הגשת מסמכים רפואיים, קביעת אחוזי נכות במידת הצורך וקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתאונות דרכים.
במאמר זה, נסביר את השלבים הנדרשים להגשת תביעה על נזקי גוף לאחר תאונת דרכים, ונסקור ארבע דוגמאות שממחישות את השימוש בהליך זה.
השלב הראשון בכל הליך הוא לדווח מיד לאחר התאונה למשטרה. יש למסור פרטים מלאים על התאונה, כולל מיקום התאונה, פרטי הנהגים המעורבים ותיאור התאונה. מסמך זה ישמש בסיס לתביעה מול חברת הביטוח ולכן חשוב לציין כל פרט רלוונטי בצורה מדויקת.
בנוסף, יש לדווח לחברת הביטוח על התאונה תוך פרק זמן סביר, כדי להבטיח שהכיסוי הביטוחי יהיה בתוקף במועד התאונה. אי דיווח בזמן עלול לגרום לקשיים בקבלת הפיצויים.
במקרה של פגיעה גופנית, חשוב לגשת בהקדם האפשרי לקבלת טיפול רפואי. גם אם הפגיעה נראית קלה בתחילה, ייתכנו נזקים מתמשכים או חבויים. בנוסף, כל ביקור רפואי והחלטה על בדיקות וטיפולים צריכים להיות מתועדים. מסמכים רפואיים ישמשו כעדות לפגיעה שנגרמה כתוצאה מהתאונה ויהוו מרכיב מרכזי בתביעה לנזקי גוף.
המסמכים הרפואיים כוללים חוות דעת רפואיות, דוחות בדיקות, תעודות מחלה והמלצות להמשך טיפול. כל אלו יידרשו לצורך הגשת התביעה מול חברת הביטוח ובבית המשפט, אם יהיה בכך צורך.
כדי לבסס את תביעה לאחר תאונת דרכים, חשוב לאסוף כמה שיותר ראיות הקשורות לתאונה ולפגיעה שנגרמה ממנה. לדוגמה:
מעבר לכך, יש לשמור תיעוד של כל ההוצאות הנלוות לתאונה, כולל הוצאות על תחבורה, אובדן ימי עבודה ועזרים רפואיים שנרכשו.
לאחר איסוף כל המסמכים הנדרשים, יש להגיש תביעה לחברת הביטוח. בישראל החוק קובע כי כל נהג מחויב להיות מבוטח בביטוח חובה המכסה נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים. חברת הביטוח של הנהג הפוגע היא זו שתהיה אחראית לפצות את הנפגע.
יש להגיש לחברת הביטוח את כל התיעוד הרפואי, את הראיות שנאספו, ואת פירוט ההוצאות והנזקים. בהתאם למורכבות המקרה, חברת הביטוח תבחן את התביעה ותציע פיצוי כספי. במקרים מסוימים, ייתכן שהנפגע יופנה לבדיקה רפואית נוספת כדי להעריך את חומרת הפגיעה.
חשוב לציין כי לצורך קבלת פיצויים מרביים מחברת הביטוח כדאי להתייעץ עם עורך המתמחה בתאונות דרכים אשר יכול לייעץ לגבי הדרך המיטבית להשיג את הפיצויים.
לקבלת ייעוץ מעורך המתמחה בתאונות דרכים לחצו על הלינק: עורך דין תאונות דרכים.
במקרה שבו חברת הביטוח דוחה את התביעה או מציעה פיצוי נמוך, יש לפנות לבית המשפט על מנת לתבוע את הפיצויים המרביים המגיעים. ההליך המשפטי עשוי לכלול דיונים על שאלת אירוע תאונת הדרכים, חקירת מומחים רפואיים והצגת ראיות נוספות.
בבית המשפט ניתן להגיש תביעה גם בגין נזק לא ממוני (כאב וסבל), נזק כלכלי (אובדן הכנסה, הוצאות רפואיות) ונכות זמנית או קבועה, בהתאם למקרה.
דוגמאות להמחשה:
דוגמה 1: פגיעה חמורה עם נזקי גוף בתאונת אופנוע
רוכב אופנוע היה מעורב בתאונת דרכים שבה רכב פגע בו בעת שניסה לעבור בצומת. הרוכב נפגע קשות ברגלו, עבר מספר ניתוחים והיה זקוק לשיקום ממושך. לאחר שהגיש תביעה לחברת הביטוח, היא הציעה לו פיצוי נמוך, בטענה כי הפגיעה אינה חמורה כמתואר. עורך הדין של הרוכב פנה לבית המשפט, שם נחשפה חוות דעת רפואית שהעידה על נזק בלתי הפיך ונכות. בעקבות כך, הרוכב זכה בפיצוי גבוה שכולל גם תשלום עבור כאב וסבל, אובדן ימי עבודה והוצאות רפואיות.
דוגמה 2: תאונה קלה עם נזק נפשי ממושך
נהגת רכב פרטי הייתה מעורבת בתאונה קלה שבה לא נגרם נזק פיזי משמעותי, אך כתוצאה מהאירוע היא סבלה מתסמיני פוסט-טראומה ונזקקה לטיפול פסיכולוגי ממושך. הנהגת הגישה תביעה לחברת הביטוח בגין נזקי גוף נפשיים, ולאחר חוות דעת של מומחה בתחום הפסיכיאטריה, נקבע לה פיצוי על אובדן כושר עבודה זמני ועל הוצאות טיפול פסיכולוגי.
דוגמה 3: פגיעת הולך רגל במעבר חצייה
הולך רגל נפגע כאשר רכב פגע בו בעת שחצה את הכביש במעבר חצייה. הולך הרגל נפל ונפצע בברך, מה שדרש ניתוח ולאחריו תקופת שיקום ארוכה. הולך הרגל הגיש תביעה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע. נקבעו לו אחוזי נכות זמניים למשך תקופת השיקום, והוא קיבל פיצוי על אובדן ימי עבודה והוצאות רפואיות.
דוגמה 4: תאונת דרכים ברכב חברה
עובד חברת שליחויות היה מעורב בתאונת דרכים בזמן העבודה ונפצע בגב. החברה הכירה בתאונה כתאונת עבודה והעובד הגיש תביעה גם לביטוח הלאומי וגם לחברת הביטוח של הרכב שבו נהג. בתביעה זו היה צורך בהערכת המוסד לביטוח לאומי כדי לקבוע את אחוזי הנכות הזמנית שנגרמה לו, והוא קיבל פיצוי על אובדן כושר עבודה מהביטוח הלאומי ומחברת הביטוח.
הגשת תביעה על נזקי גוף לאחר תאונת דרכים היא הליך מורכב הדורש איסוף ראיות, תיעוד רפואי ותביעות מול חברת הביטוח. במקרים רבים, חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום זה כדי להבטיח את מיצוי הזכויות המגיעות לנפגע תאונת הדרכים.
עו"ד יניר הראל כותב מאמרים משפטיים ועדכוני חדשות שבועיים מפסיקת בתי המשפט בישראל.
עו"ד יניר הראל מתמחה במימוש זכויות בקשר עם תביעות נפגעי תאונות דרכים.
עו"ד יניר הראל הינו מחבר הספר המוביל "דיני הראיות בתביעות ביטוח ופלת"ד".
משרד יניר הראל ושות' הינו בעל הצלחות מוכחות וניסיון רב בטיפול בתביעות נפגעי תאונות דרכים.
יניר הראל ושות׳ משרד עורכי דין ונוטריון
מובילים בהשגת פיצויים מרביים ומומלצים בעקביות
תביעות ביטוח, תאונות דרכים ומסחרי
הצלחות מוכחות וניסיון רב
רח' יגאל אלון 94 תל אביב 6789156
קומה 20 מגדלי אלון 2
טל': 03-7765017 פקס: 03-7765018
דוא"ל: office@yhc-law.co.il
© כל הזכויות שמורות